Stolta partners av Wallstreet Nacka

06 september 2019

Vårt moderbolag, ALM Equity, är huvudpartner till Wallstreet Nacka 2019, en internationell muralmålningsfestival som satsar på att försköna det offentliga rummet med konst och muralmålningar (väggmålningar).

I samarbete med konstnären Julia Rio pryder vi en vägg i Saltsjö-Järla, ett konstverk till det offentliga rummet innan vi byggstartar och tillför Nacka cirka 400 nya bostäder.

Vi är stolta sponsorer av Wallstreet Nacka, en muralmålningsfestival som äger rum på olika platser i Nacka kommun den 1-15 september. Här skapas ett gigantiskt utomhusgalleri med drygt 20 konstverk av konstnärer från hela världen. Läs mer om festivalen här.

ALM Bostad Småa deltar i Wallstreet Nacka genom att upplåta en fasad i Saltsjö-Järla där den talangfulla konstnären Julia Rio kommer pryda väggen med en geometrisk och färgglad mural. Med sin abstrakta komposition av mönster och symboler, inspirerat från resor och platser, hoppas Julia att vi ska uppleva gatorna som vårt gemensamma vardagsrum och bli en plats där vi känner oss trygga och inspirerade.

”Med vårt bidrag vill vi ge liv till den plats som idag kan upplevas identitetslös och bortglömd. Vi tror på att allmänt tillgänglig konst bidrar till ökad trygghet och attraktivitet för Nackaborna i väntan på att utvecklingsprojekten i Nacka stad står klara.” – Abdallah Azam, projektutvecklare ALM Bostad.

Wallstreet Nacka är en del av partnerskapet Konsten att skapa stad där ALM Bostad Småa är en partner av cirka 40 andra företag. Partnergruppen består av byggaktörer, företagare och Nacka kommun med syftet att medvetandegöra, inspirera, byta erfarenheter och agera för en mer levande stad.

Våra projekt i Nacka kommun

Vill du läsa mer om de olika projekt ALM Equity och dess dotterbolag ALM Bostad Småa utvecklar i Nacka kommun klicka på nedan länkar.

Telegrafberget.jpg Saltsjö-Järla.jpg
Telegrafberget Saltsjö-Järla

 

Svindersberg.jpg Jarlaberg.jpg
Svindersberg Jarlaberg