Dragonen

Centrumboende nära kommunikationer

Upplands Väsby växer upp till en modern och attraktiv småstad. Här bor du mitt i centrum med närhet till handel, service och restauranger samt närhet till kommunikationer. En god placering för framtidens Stockholm.

De tre fastigheternas träfasader i varma kulörer reser sig från gatunivå i upp till fem plan med moderna lokaler i entréplan. De ljusa lägenheterna är välplanerade och yteffektiva, med bekväm standard och materialval i god kvalitet.

Området är en del av ett större utvecklingsområde vid namn Fyrklövern. Ambitionen är att utveckla området till en levande stadskärna genom förtätning av bostäder och verksamheter.  Utvecklingen av centrala Upplands Väsby har pågått under en längre tid och har delats upp i flera olika etapper där stora delar av området är utbyggt eller är under genomförande. Totalt skapas cirka 2 000 nya bostäder i området med närhet till Väsby Centrum med sina många butiker, mataffär, systembolag och vårdinrättningar. Här bor man med kort gångavstånd till pendeltåget som tar dig till Stockholm City på en knapp halvtimme. Det finns också gott om lokalbussar som tar dig till de olika delarna av kommunen. Det är stor fokus på gestaltning och trygghet med många lokaler och öppna ytor för att få mycket rörelse.

Projektet har nu en antagen detaljplan och befinner sig i ett konceptualiseringsskede. Under konceptualiseringen beslutas bland annat detaljer kring projektets utformning, mervärden och målgrupp i samarbete med olika specialister, så som arkitekter. Tiden för denna process kan pågå från 6 månader upp till flera år, beroende på när vi får tillgång till marken, och ligger sedan till grund för ansökan om bygglov. 

Dragonen har förvärvats av Svenska Nyttobostäder som också kommer att förvalta de färdigställda bostäderna.

Bilder

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

I närheten