Archimedes E

  • Planeringsfas
  • Produktionsstart
  • Projekt färdigställt

Högrest boende nära Sundbybergs Centrum

MELLAN BROMMA BLOCKS OCH BÄLLSTAVIKEN I BROMMA LIGGER ARCHIMEDES. I den högresta byggnaden bor man bekvämt med närhet till kommunikationer, handel, restauranger och annan service i Sundbybergs Centrum eller Bromma Blocks. Endast ett stenkast från Bällstaån och den planerade strandparken.

Hus E i Archimedes är ett 16 våningar högt punkthus där de högst placerade bostäderna får en milsvidd utsikt över Bromma och den ringlande Bällstaån med sin kommande strandpark. Här bor man i välplanerade lägenheter med genomtänkta materialval och god funktion som ger plats för din personliga inredningsstil. I Entréplanet placeras lokaler för olika verksamheter och som kan bidra till ett levande och aktivt gatuliv.

I kvarteret möter flera tidsepoker varandra i en kombination av klassisk arkitektur, industrialism och modernism. Vid området skapas en barnvänlig park och ett torgstråk med promenadmöjlighet genom Mariehäll till den planerade strandparken utmed Bällstaviken.

Med kommande gångbro över Bällstaån nås Sundbyberg centrum med fem minuters promenad eller tre minuter med tvärbanan. Bromma flygplats finns på 10 minuters promenadavstånd. I Sundbyberg Centrum finns både tunnelbana, pendeltåg och fjärrtåg samt service. Mer service finns i närliggande Bromma Blocks. Måler med området är att omvandla det befintliga industri- och verksamhetsområdet till en levande stadsdel med en tät, attraktiv och promenadvänlig boendemijlö. De två befintliga byggnaderna byggs om till bostäder och inom området kommer fem nya byggnader tillkomma. Totalt byggs ca 1 000 nya bostäder, lokaler och en förskola, fördelat på sju hus.

Hus E är en del av vårt utvecklingsområde i Archimedes där totalt sju bostadshus ska uppföras. Fem av flerbostadshusen har förvärvats av Svenska Nyttobostäder som också kommer förvalta dessa.

Om området

Området Archimedes har en anrik historia som än idag bidrar till områdets gestaltning.
Här har många intressanta verksamheter funnits, bland annat en hattfabrik i slutet av 1800-talet, en cigarrfabrik och en tillverkare av utombordsmotorer. Även mer kända verksamheter som Electrolux och Atlas Copco har haft sina verksamheter i området.

Strax utanför området finns både buss och tvärbana. På endast 3 minuter tar tvärbanan dig till knutpunkten i Sundbybergs Centrum med flertalet kommunikationssätt till Stockholm eller andra delar av länet. Tunnelbana från Sundbyberg till Stockholm City tar cirka 8 minuter. Bromma Blocks ligger cirka 10 minuter bort och erbjuder shopping och handel av hög klass.

Bilder

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

I närheten