Årstafältet 2N Kontor

kontor på norra Årstafältet

Årstafältet genomgår en förvandling där fokus ligger på att skapa ett harmoniskt möte mellan park och stad. Här kommer vi att bygga kontor passande för Söderorts nya hjärta.

Etapp 2N är den mest centrala delen av Årstafältet som länkar samman omgivande stadsdelar så som Valla Gärde & Östberga. Etappen, som ligger intill nya stadsdelstorget och parken, planeras det för cirka 500 nya bostäder, lokaler, handel och den planerade tunnelbanestationen. I denna etapp planerar vi att uppföra ett kontorshus.

I dagsläget pågår detaljplanearbetet och vi har ingen mer information att ge.

Om området

I området planeras ca 6 000 nya bostäder. Målet är en god boendemiljö, ett rikt stadsliv och fina allmänna platser, bland annat en större grönskande park för rekreation och aktiviteter. I den nya stadsdelen planeras även förskolor, grundskolor, idrottshallar och en fotbollsplan. Årstafältet ska vara en plats för möten: Möten mellan olika människor, mellan nytt och gammalt och mellan stad och park.

Läget mellan Liljeholmen och Årstadal med närhet till både Gullmarsplan och Hammarby Sjöstad är optimalt. Här finns bra kommunikationer med tvärbana, pendeltåg och bussar samt bra gångvägar och närhet till påfart mot E4 och Huddingevägen. Planen är också att tunnelbanan ska få en station centralt på Årstafältet.

Bilder

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3