Skogshusen - Telegrafberget

  • Planeringsfas
  • Produktionsstart
  • Projekt färdigställt

Lägenheter i fantastiskt läge nära vattnet

På telegrafberget växer ett helt nytt bostadsområdefram med drygt 400 bostäder, förskola, restaurang och lokaler. ett rofyllt boende för livsnjutaren där du får det bästa av två världar – närhet till natur, vatten och skärgårdskänsla, och bara 20 minuter  från stan.

Projektet Skogshusen består av 179 yteffektiva lägenheter samt garage och två lokaler. I entréplan kommer en förskola med fyra avdelningar att byggas. I området planeras det även för hotell och spa-anläggning. Området ligger avskilt, omgärdat av Skarpnäs vackra naturreservat, med en fantastisk vy över Stockholms inlopp, Halvkakssundet och Lidingös södra strandlinje.

Skogshusen är en del av vårt utvecklingsprojekt på Telegrafberget. Fastigheten har förvärvats av Svenska Nyttobostäder som också kommer förvalta dessa.

Om området

Nacka präglas av vackra naturreservat som bjuder in till ett aktivt liv med allt från löpträning till skidor, skridskor och sköna bad. I det stora Nackareservatet hittar du den populära Hellasgården och Nyckelviken, som båda är fina utflyktsmål för hela familjen.

I Nacka har man tillgång till allt man behöver. Här finns ett bra utbud av service och flera stora shoppingområden, bland annat Sickla Köpkvarter, Nacka Forum och Orminge Centrum, med mataffärer, apotek, vårdcentral samt ett flertal trevliga butiker och övrig service.

I vårt projekt Skogshusen, flerfamiljshuset alldeles ovanför radhusen, kommer det att byggas en förskola med 3-4 avdelningar. Det finns även ett bra utbud av förskolor och skolor i närheten.

Service och kommunikationer

Waxholmsbolagets pendelbåt, som avgår nere på kajen, tar dig in till city på cirka 18 minuter. Bussen mot Slussen stannar vid Telegrafbergets vändplan och med bil tar det cirka 20 minuter till innerstan. Under 2021 började en ny busslinjen 416 trafikera området med en hållplats i anslutning till projektet, bussen går mellan Telegrafberget och Orminge Centrum.

Bilder

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4